Gıda Teknolojileri
Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı hammaddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen ve güvenli gıda üretimini sağlamak için duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden gıda kontrol hizmetlerini gerçekleştirerek tüketime uygun gıda maddeleri üreten ve insan beslenmesine sunan bir teknoloji dalıdır.
Gıda sektörünün uluslararası standartlarda kaliteli ürün üretme ve pazarlama çabaları işletmelerde oto kontrol laboratuarlarının artışı eğitimli, nitelikli ve yetişmiş eleman ihtiyacını artırmaktadır.Okulumuz Gıda Teknolojileri Alanına sınavla ( karma ) ve sınavsız ( kız ) öğrenci almaktadır.
Meslek Elemanlarında Aranan Özellikler
İş disiplinine sahip, laboratuara ait araç ve ekipmanların kullanımına özen gösteren, gıda sektöründe çalışmasına engel herhangi bir bulaşıcı hastalığı ve/veya hastalığın taşıyıcısı olmayan, el ve parmaklarını
ustalıkla kullanan, göz ve el koordinasyonunu sağlayan, dikkatli ve
sorumluluk sahibi, iş güvenliğine dikkat eden, yaşam boyu öğrenme isteği olan, meslekî eğitim almış kimseler olmaları gerekir.
İş Bulma İmkanları
Gıda laboratuar teknisyenleri, gıda üretimi yapan fabrikalarının laboratuarlarında, özel gıda kontrol laboratuarları vb. yerlerde iş imkânı bulabilmektedirler.
Hizmet sektöründe marketler, yemek fabrikaları, pastaneler vb. yerlerde kalite kontrol elemanı olarak çalışabilirler. İş yerlerinde belli bir süre çalışanlar, laboratuar sorumlusu olabilmektedir.
Eğitim ve Kariyer İmkanları
Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan öğrenciler, ÖSS'de başarılı oldukları takdirde dört yıllık fakültelerin(lisans) ilgili bölümlerine girebilecekleri gibi, sınavsız geçiş hakkından yararlanarak iki yıllık meslek yüksekokullarına(ön lisans) da devam edebilirler.
Meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde öğrenim görebilirler.